Novinky

HARMONIE KONTRASTU. Srdečně zveme na výstavu obrazů

3.12.2018 8:30:00

Miroslav Mužík HARMONIE KONTRASTU Viniční altán 1.12. 2018 - 31.1.2019 Vernisáž 10.12. 2018, 18h Harmonie kontrastu Miroslava Mužíka Jeho malířskou cestu umělecky vedly špičky českého výtvarného umění, profesoři Zdeněk Sýkora a Vladislav Mirvald. Miroslav Mužík... Celý článek

NEobyčejná vína Ondřeje Brdečka z Kobylí. Pozvánka na ochutnávku vín

29.11.2018 15:49:00

Po třech letech se nám opět představí špičkový, přímo charismatický vinař z Kobylí. Velmi originální vinař Vás očekává ve Viničním altánu v pražské Gröbovce v úterý 4. prosince v 18.30 hod. NEobyčejná vína Ondřeje Brdečka z Kobylí Ondřej Brdečko nám ve Viničním altánu opět představí ta svá, obyčejná, ale zároveň neobyčejná vína. Tentokrát ... Celý článek

Quinta de Santa Eufemia (Porto). Pozvánka na ochutnávku vín

27.11.2018 7:00:00

Skvělá portská vína ze špičkového rodinného vinařství můžete opět po roce ochutnat ve Viničním altánu v pražské Gröbovce. Očekáváme Vás ve čtvrtek 29. listopadu v 18.30 hod. Quinta de Santa Eufemia (Porto) Velmi atraktivní sestavu krásných vín z proslavené portugalské oblasti Douro pro Vás opět připravila Martina Košanová z dovozní společnosti s výmluvným názvem DOBRÉ PORTSKÉ... Celý článek

Vinná kvalita od Rýna a Mosely

26.11.2018 7:00:00

Pravidelný host Viničního altánu Vladislav Pajdla, který nám každoročně v listopadu představuje německá vína z nabídky své malé dovozní firmy VSP Všenory, nám tentokrát nabídl k ochutnání devět vín od Rýna a přítoků Mosely. Pět z oblasti Rheinhessen, dvě z Rheingau a stejný počet z Mosel-Saar-Ruwer. Osm bílých a jedno závěrečné červené. Zahájili jsme příjemně pitelným vínem Riesling Bechtolsheimer 2017 QbA z vinařství Ernst Bretz (Rheinhessen). Ve vůni ovocně minerální... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist