Novinky

Vinná předpremiéra z Dunajovských kopců

10.6.2019 8:33:00

Čtrnáct dní před toužebně očekávanou prezentací 14 Ryzlinků vlašských od 12 vinařů ze Spolku Dunajovské kopce na Mikulovsku přijel s víny do Viničního altánu David Kern z rodinného Vinařství Kern v Březí, které je rovněž členem spolku. A představil nám nejen Ryzlink vlašský z Ořechové hory, ale i dalších deset vín. Celkem sedm bílých, dvě růžová (jedno frizzante) a dvě červená... Celý článek

Vinařství REISTEN (Pavlov). Pozvánka na ochutnávku vín

7.6.2019 8:30:00

Skvělá vína nejen z Pálavy můžete po roce opět ochutnat ve Viničním altánu na prezentaci vyhlášeného vinařství z Pavlova. Očekáváme Vás v úterý 11. června v 19 hod. Vinařství REISTEN (Pavlov) Paletu deseti skvělých vína ze špičkového moravského vinařství pro Vás opět připravil pravidelný host Viničního altánu Václav Šmach... Celý článek

Výstava Dan Váchal. Příběh

6.6.2019 8:47:00

Viniční altán 5.6. – 28 .6. 2019 Vernisáž 5. 6. 2019, 18h Daniel Váchal se narodil 25.8. 1969 v Ústí nad Labem. V současné době se kromě volné výtvarné tvorby věnuje tvorbě a malbě vitráží, historické vitráže restauruje. Žije a tvoří v Kamenickém Šenově. Výtvarník s výrazným a osobitým rukopisem... Celý článek

Vinařství Jan Plaček (Moravské Bránice). Pozvánka na ochutnávku vín

5.6.2019 7:57:00

Výborná vína z rodinného vinařství v Moravských Bránicích můžete po více než roce opět ochutnat ve Viničním altánu v pražské Gröbovce. Očekáváme Vás ve čtvrtek 6. června v 19 hod. Vinařství Jan Plaček (Moravské Bránice) Vinařství rodiny Plačkových patří již mezi pravidelné hosty Viničního altánu, a vždy nabízí velmi zajímavá odrůdová vína, včetně mnoha nových hybridů nebo méně známých odrůd... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist