Novinky

Edwards není Errazuriz, ale...

2.12.2008 19:17:00

Také další chilské vinařství, které jsme měli možnost blíže poznat na prezentaci ve Viničním altánu (Luis Felipe Edwards), potvrdilo pokračující kvalitativní vzestup vín chilské provenience. A třebaže vína „od Edwardse“... Celý článek

Sauvignony a další poklady z Modrého sklepa

23.11.2008 13:20:00

Z Modrého sklepa v Novém Šaldorfu vždy očekávám jen prvotřídní kvalitu. Dočkal jsem se i tentokrát, i když jedno víno přece jen zcela nepotvrzovalo mistrovský rukopis tohoto sofistikovaného vinařství ze Znojemska. Ale k tomu se... Celý článek

Tekuté chuťovky - od Ruedy po Malagu

20.11.2008 13:26:00

Letošní první setkání se španělskými víny, která dováží společnost B.M.C. Brno, bylo opravdu zdařilé. Nic jiného jsem ostatně ani nečekal... Celý článek

Tradiční i netradiční chuťovky ze Znovínu

4.11.2008 20:15:00

Není snadné vybrat pro průřezovou degustaci tak asi tucet vín z nesmírně široké nabídky Znovínu Znojmo, známého to vinařství se sklepem v Šatově. Karel Slavík k tomu vždy přistupuje velmi zodpovědně, a i tentokrát pro nás připravil výbornou znovínskou... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist