Novinky

Potěšení z veltlínů a ryzlinků

11.10.2018 8:41:00

Další krásnou ukázku rakouských a německých vín nám ve Viničním altánu po roce opět připravil jejich dovozce Václav Chochola. Byla to vína z rakouských vinařství v oblastech Wagram a Burgenland, z Německa pak z Rheingau, Mosely a Pfalze. Ochutnali jsme celkem dvanáct vín, sedm z rakouských a pět z německých vinařství. Opravdu ideálním vstupním vínem bylo FRITZI 2017... Celý článek

Patria Kobylí, a.s. Pozvánka na ochutnávku vín

10.10.2018 7:00:00

Patria Kobylí byla jedním z prvních moravských vinařství, které představilo svá vína ve Viničním altánu. Po roce máte opět možnost ochutnat tato výborná vína v pražské Gröbovce. Konkrétně ve čtvrtek 11. října v 19 hod. Patria Kobylí, a.s. Ing. Milan Bartůněk, "obchodní vyslanec" vinařství pro Čechy, pro vás vybral deset vín z ročníků 2015 až 2017, a k tomu jednu... Celý článek

Petrény – laskající kvalita z Egeru

8.10.2018 7:00:00

Po delší době jsme měli ve Viničním altánu příležitost ochutnat kvalitní maďarská vína. Jakub Pernica ze společnosti vinovnici.cz, která vína dováží, propaguje a prodává (včetně moravských) nám představil prvotřídní vinařství z maďarského Egeru - Petrény Winery. Ochutnali jsme deset vín, především červených, z ročníků 2009 až 2015. A to ze tří kvalitativních řad - Silver, Gold a Superior. A byl to skutečně krásný vinný zážitek. Vstupním vínem bylo Petrény Silver... Celý článek

Vinařství Ampelos (Vrbovec). Pozvánka na ochutnávku vín

5.10.2018 8:43:00

Jedno z nejlepších vinařství na Znojemsku, známé také svými šlechtitelskými úspěchy, Vám po roce opět představí svá skvělá vína ve Viničním altánu. Očekáváme vás v úterý 9. října v 19 hod. Vinařství Ampelos (Vrbovec) Ve Viničním altánu velmi známé vinařství Ampelos, Šlechtitelská stanice vinařská Znojmo se sklepem ve Vrbovci, Vám ... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist