Novinky

DOG IN DOCK Vinařství Veselí nad Moravou. Pozvánka na ochutnávku vín

8.12.2018 7:00:00

Velkou premiéru bude mít ve Viničním altánu nové, velmi dynamické vinařství z Veselí nad Moravou. Jeho vína máte možnost ochutnat v úterý 11. prosince v 18.30 hod. DOG IN DOCK Vinařství Veselí nad Moravou První láhve vína značky Dog in Dock spatřily světlo světa v dubnu 1etošního roku... Celý článek

Svátek mladých vín

7.12.2018 7:00:00

Také letos jsem vybral symbolickou „jedenáctku” vzorků, a to z celkové nabídky téměř dvaceti vín, která Viniční altán letos nabídl. A jako loni v 11 hodin a 11 minut jsme ochutnali první čtyři mladá vína, ale ani jedno z těch, která jsme degustovali večer. Večer jsme ochutnali sedm Svatomartinských a čtyři mladá vína, která pocházela z osmi moravských vinařství. Sedm bílých, tři růžová a jedno ... Celý článek

Vinné lahůdky z Rajhradu

6.12.2018 7:00:00

Šéf Rajhradského klášterního vinařství Jiří Ruibar tentokrát do Viničního altánu nepřijel, nicméně prezentaci třinácti vzorků vinařství jsme si rozhodně užili. Marek Javora nám připravil opravdu prvotřídní vinný večer. S odbornou erudicí i šarmem představil osm bílých, jedno růžové a čtyři červená vína. A to od archivního z ročníku 2011 až po mladé víno z letošní sklizně. Vstupním bylo Veltlínské červené rané 2017 v pozdním sběru (řada Classic). Suché víno s... Celý článek

Zarazické vinařství (Veselí nad Moravou). Pozvánka na ochutnávku vín

4.12.2018 8:09:00

Po čtyřech letech máte opět možnost ochutnat výborná vína z malého moderního vinařství na Slovácku.Ve Viničním altánu Vás očekáváme ve čtvrtek 6. prosince v 18.30 hod. Zarazické vinařství (Veselí nad Moravou) Před čtyřmi lety nová hvězdička na moravském vinném nebi, pojmenovaná po městské čtvrti na jihozápadě Veselí nad Moravou. Nyní již osvědčené vinařství... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist