Novinky

Od Brázdů v čele s Pálavou

3.6.2019 7:00:00

Manželé Brázdovi z rodinného vinařství v Sudoměřicích přivezli letos do Viničního altánu třináct vín, převážně z ročníku 2018. Celkem jedenáct bílých, a po jednom růžovém a červeném. Vína tradičně prezentoval Ludvík Brázda pod bedlivým „dohledem” paní Pavly. Zahájili jsme dvěma víny z odrůdy Sylvánské zelené. Prvním bylo jakostní z ročníku 2018, suché víno (docukřeno v moštu) ... Celý článek

Pozvánka na ochutnávku vín. Vinařství Vondrák (Mělník)

31.5.2019 8:52:00

Bohatou paletu krásných vín z tradičně vyhlášených mělnických odrůd ochutnáte opět po roce ve Viničním altánu na prezentaci prvotřídního vinařství z Mělníka. Očekáváme Vás v úterý 4. června v 19. hod. Vinařství Vondrák (Mělník) Na v pořadí již desáté ochutnávce Vondrákových vín Vás čeká krásná sestava jedenácti vzorků, včetně dvou novinek v podobě VOC Mělník ... Celý článek

Královský večer Solarisů

29.5.2019 7:00:00

Po dvou letech jsme měli ve Viničním altánu opět možnost ochutnat vína čejkovického „čtvrtečníka” Lukáše Hlineckého. Tentokrát jich bylo deset - osm bílých a dvě červená. Vína z ročníků 2016, 2017 a 2018. Nejprve jsme se zavínili Sylvánským zeleným 2018, suchým kabinetním vínem s vůní po sušených jablíčkách s bylinnými tóny. Chuť lehce nasládlá, ovocná (sušené plody) se stopou medu, v závěru pak měkce pikantní... Celý článek

Se Staňou po šestnácté

27.5.2019 9:28:00

Je to skoro neuvěřitelné, ale vína Stani Mádla jsme ve Viničním altánu ochutnávali již po šestnácté. A opět něco nového a zajímavého, i když loňská sklizeň nebyla ideální pro velké jásání a šťavnatý humoru. Nicméně legrace nechyběla, takový je Staňa. Ochutnali jsme pěknou paletu třinácti vín, a mohu potvrdit, že společně s několika dalšími hosty Viničního altánu jsme ve vinařství... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist