Novinky

Mladá stopa z Mutěnic

4.4.2019 7:45:00

Tentokrát to nebyl Libor, ale Marian Čížek, kdo přijel prezentovat ve Viničním altánu vína z jejich Modrého vinařství v Mutěnicích. A protože Marian je enologem vinařství a vína vyrábí, dostali jsme informace takříkajíc z první ruky. A to vždy oceňujeme. Ochutnali jsme dvanáct vín. Devět bílých, jedno růžové a dvě červená. Kromě červených byla všechna z ročníku 2018... Celý článek

Vinařství Bočko (Vrbice). Pozvánka na ochutnávku vín

2.4.2019 7:00:00

Po delší době opět ochutnáte ve Viničním altánu vína z krásné vinařské obce Vrbice. Vína z rodinného vinařství Vás potěší ve středu 3. Dubna v 19 hod. Vinařství Bočko (Vrbice) Jsem moc rád, že nás se svými víny navštíví velmi sympatický moravský vinař Miroslav Bočko z mé oblíbené Vrbice, jehož vína nejsou běžně k mání v obchodech či vinotékách. Přitom ... Celý článek

Oprávněné ambice valtického Obelisku

1.4.2019 7:17:00

Majitel valtického Vinařství Obelisk František Fabičovic, Podnikatel roku 2018 (společně s manželkou Radkou Prokopovou), si vybral velmi šikovného technologa. A tak nám vína z tohoto mladého a velmi moderního vinařství premiérově představil ve Viničním altánu jejich „otec”, Ing. Filip Lutzký. Bylo jich celkem jedenáct, a až na jeden mladý bonus, všechna z ročníku 2017. I to naznačuje, že vína z Obelisk dostávají tolik potřebný čas na kvalitní ... Celý článek

Aurora s láskou k vínu

29.3.2019 7:00:00

Historický název Aurora dostalo do vínku mladé vinařství z Hustopečí. A velmi současná a příjemná byla jeho degustační premiéra ve Viničním altánu. Vína nám představil „mladší” sklepmistr vinařství Filip Nevěděl za asistence přítele, spolužáka-vinaře Vladimíra Škrábka. Ochutnali jsme deset vín z ročníků 2016 a 2017 - šest bílých, po jednom růžovém a oranžovém, a nakonec dvě červená. Hned první víno mne příjemně naladilo. Strejdovo rosé 2017... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist