Novinky

Se Staňou po šestnácté

27.5.2019 9:28:00

Je to skoro neuvěřitelné, ale vína Stani Mádla jsme ve Viničním altánu ochutnávali již po šestnácté. A opět něco nového a zajímavého, i když loňská sklizeň nebyla ideální pro velké jásání a šťavnatý humoru. Nicméně legrace nechyběla, takový je Staňa. Ochutnali jsme pěknou paletu třinácti vín, a mohu potvrdit, že společně s několika dalšími hosty Viničního altánu jsme ve vinařství... Celý článek

Repríza vinařství ze Zaječí

24.5.2019 8:21:00

Na degustační reprízu ve Viničním altánu přivezl Marek Trecha z Vinařství Nosreti v Zaječí jedenáct vzorků - osm bílých, jedno růžové a dvě červená, převážně z ročníku 2018, ale i jedno bílé ze sklizně 2016 a dvě vyzrálá červená vína stará přes tři roky. Vstupním vínem byl suchý Sauvignon 2018 v pozdním sběru s vůní světlého ovoce, jemně minerální. V chuti spíše nepřezrálá broskev s minerální stopou. V závěru bylo víno šťavnaté a pikantní... Celý článek

Znovín Znojmo, a.s (se sídlem v Šatově). Pozvánka na ochutnávku vín

22.5.2019 9:50:00

Bohatou paletu atraktivních vín ze znojemské oblasti včetně několika výborných novinek máte možnost po roce opět ochutnat ve Viničním altánu v pražské Gröbovce. Očekáváme Vás ve čtvrtek 23. května v 19 hod. Znovín Znojmo, a.s (se sídlem v Šatově)... Celý článek

Zdařilá premiéra, vyrovnaná kvalita

22.5.2019 7:00:00

Velmi zdařilou premiéru ve Viničním altánu měl Lubomír Skrášek z malého rodinného vinařství v Perné. Mezi pálavskými víny (všechna nezatříděná) samozřejmě dominovala ta bílá, nicméně potěšily i obě „růžovky”. Trošku nevděčnou roli vstupního vína dostal Aurelius 2017, suché víno s vyrovnaným zbytkovým cukrem a kyselinou (6,1 g/l a 6,3 g/l) ze známé viniční trati Bergrus v Perné. Ve vůni ovocně-minerální. Stejně tak v lehce kořenité, malinko nasládlé chuti. Příjemná ... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist