Novinky

Suchá i sladší od Jakuba Průdka

6.5.2019 7:00:00

Tentokrát to byla v pořadí již druhá prezentace vín mladého vinaře Jakuba Průdka z Velkých Pavlovic. Pokud dojde na třetí setkání ve Viničním altánu, tak bude již z Hovoran, neboť nový sklep v této vinařské obci byl již dokončen. Jakub nám představil jedenáct vín z ročníků 2017 a 2018 - osm bílých a tři růžová. A vstupním bylo zemské (ostatně jako všechna zbývající) Veltlínské zelené 2017. Suché víno s vůní vyzrálého světlého ovoce s jemným minerálním „štychem”... Celý článek

Vinařství Kern (Březí). Pozvánka na ochutnávku vín

3.5.2019 8:23:00

Letošní první vinařství ze Spolku Dunajovské kopce na Mikulovsku představí opět svá vína ve Viničním altánu. Na této atraktivní degustaci Vás očekáváme v pondělí 6. května v 19 hod. Vinařství Kern (Březí) Víno z rodinného Vinařství Kern v Březí jsme ochutnali ve Viničním altánu již dvakrát. Nejprve loni v květnu ... Celý článek

Krásný finiš z Trentina

1.5.2019 11:31:00

Premiérově ve Viničním altánu představil náš pravidelný host Trentiňan Lupo Roberto, dovozce tamních vín, nové vinařství z této vinařské oblasti Itálie. A tím byla Azienda Agricola de Tarczal. Ochutnali jsme čtyři bílá a šest červených vín z různých ročníků z posledních čtyř let. Vyzrálejší pochopitelně červená. Pokud jde o charakteristiku vín, trochu mne překvapila vyšší kyselina nejen u bílý... Celý článek

Vinařství Brázdová (Sudoměřice). Pozvánka na ochutnávku vín

28.4.2019 9:55:00

Po roce se můžeme opět těšit z vín nesmírně zajímavého rodinného vinařství z podhůří Bílých Karpat. Svá vína představí ve čtvrtek 2. května v 19 hod. Vinařství Brázdová (Sudoměřice) Opět máte možnost ochutnat výborná moravská vína z vinařství rodiny Brázdů v Sudoměřicích... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist