Novinky

Repríza lepší premiéry

27.6.2019 14:29:00

Po loňské velké premiéře nás čekala neméně očekávaná repríza prezentace Ryzlinků vlašských vinařů ze Spolku Dunajovské kopce. Vzorků bylo celkem čtrnáct, z toho dvě vinařství (Volařík a Mikrosvín) představila po dvou vínech, ostatní po jednom. Myslím, že letos to byl ještě náročnější úkol v porovnání s loňskem. Přechutnat a ohodnotit čtrnáct vybraných vín z jedné odrůdy, navíc s vysokou, zřetelně... Celý článek

Špičkový a inspirativní Znovín

24.6.2019 7:00:00

Podle mne to byla rozhodně nejlepší (hlavně pokud jde o vína) ochutnávka z vinařství Znovín Znojmo ve Viničním altánu. Byla to prostě paleta 13 vín plná „špeků”. Karel „Charlie” Slavík tentokrát připravil ideální a krásně vyváženou sestavu špičkových vín. A jako již tradičně i tentokrát jsme postupovali v obráceném gardu - tedy od červených vín. A tím prvním byla Frankovka 2017 v pozdním... Celý článek

Zážitek v mnoha řadách

21.6.2019 8:15:00

Zatímco předchozí dvě prezentace vín Zámeckého vinařství Bzenec se zaměřily pouze na jednu řadu vín (EGO a Terroir Moravia), tentokrát nám obchodní manažer vinařství Ivo Kaňovský připravil jakýsi stručný průřez z jejich bohaté nabídky. Pochopitelně včetně vín ze špičkových řad (Terroir Morava - 1 vzorek, EGO - 3 vzorky, VOC Bzenec - 1 vzorek současně z řady 1508 a Collection 1508 - 4 vzorky). Zahájili jsme Rulandským modrým rosé 2018 v pozdním... Celý článek

Slunečná, Železná, Turold..

20.6.2019 8:34:00

Složitá personální situace ve Vinařství Tanzberg Mikulov se sklepem v Bavorech (nemoc) vážně ohrozila letošní prezentaci jeho vín ve Viničním altánu. Nemohl přijet tradiční host, majitel vinařství Dr. Vladimír Železný, ani obchodní manažerka Michaela Lasotová. Vše zachránil jeden z dua nových technologů vinařství, sympatický Martin Kurc. A bylo to velmi příjemné i poučné přechutnávání. Zahájili jsme velmi silným kalibrem, tandemem dvou „vlašáků” ... Celý článek

Společenský klub

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

16.6.2018 7:00:00

Lahodné a velice vhodné chuťovky k vínu. Barčinky®

Nová hvězda na trhu pro labužníky. Barčinky®

Možná, že jsem překonala obložený chlebíček, nejméně praktičností.
Skvělý obložený chlebíček bývá často předmětem nežádoucího veselí, kdy dámám padá vajíčko do dekoltu a pánům abstraktně zdobí kravaty. Nejen proto jsem vymyslela Barčinky.

S obrovskou úctou k pánům Paukertovi a Janu Skramlíkovi, vynálezcům obložených chlebíčků, musím se smutkem konstatovat, že dnes používané suroviny na chlebíčky, včetně veky, jsou pro mne nemyslitelné. Majonézy z rybího tuku, veka je chemická sloučenina náznaku mouky s něčím a tak bych mohla dlouze pokračovat. Z důvodů těchto jsem udělala Barčinky, které jsou naprosto poctivé.


Pokračování na  barcinky.cz

TOPlist